El francés al Canadà – Bob Davidson

Home Forums Fòrums dels seminaris de llengua El francés al Canadà – Bob Davidson

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #135625
  Lidet Martinez
  Participant

  Robert Davidson menciona que la llengua materna de molts canadencs és el francés, hi ha zones del Canadà on la majoria de la gent siga francòfona? Quina és la zona del Canadà on més es parla francés? 

  Robert Davidson també diu que hi ha algunes paraules que són diferents entre el francés del Canadà i el francés de França, a què es deu aquesta diferència?

  #135646
  Dominic Keown
  Keymaster

  Hola Lidet!

  Mira, et deixem aquí l’enllaç a un mapa en què es veu com les zones francòfones del Canada són el Quebec i Nova Brunsvic. El 77 per cent de la població del Quebec són francòfons nadius, i el 95 per cent de la població parla francès com a primera o segona llengua.
  https://en.wikipedia.org/wiki/French_language_in_Canada#/media/File:French_language_distribution_in_Canada.png

  Pel que fa als diferents territoris on es parla el francès , de ben segur que ja saps que el francès arreu del món. Et deixem aquí una fitxa de la institució per a l’estudi i la preservació de les llengües, el Linguapax, en què s’explica la causa d’aquest fet i la distribució geogràfica específica d’aquesta llengua: http://www.linguapax.org/wp-content/uploads/2017/04/Franc%C3%A8s_French.pdf

  Sobre el cas de les diferències entre el francès del Quebec i el de França, et pot ser molt útil llegir la informació d’aquest web, on podràs descobrir no només la causa d’aquestes diferències, sinó també veure’n alguns exemples: https://ca.wikipedia.org/wiki/Franc%C3%A8s_del_Quebec

  Esperem que gaudeixis descobrint més coses d’aquest tema tan suggeridor. Gràcies per la teva participació!

  Ares Llop

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.