El francès al Canadà – Robert Davidson

Home Forums Fòrums dels seminaris de llengua El francès al Canadà – Robert Davidson

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #135629

  El bilingüisme al Canadà com a exemple, podria fer possible que altres països tinguen la mateixa iniciativa per formar un projecte semblant?

  #135644
  Dominic Keown
  Keymaster

  Molt bona pregunta, Denis.

  Gràcies per la teva contribució!

  Com bé dius, el model del Quebec ha estat molt aclamat arreu del món perquè, a través de lleis, iniciatives educatives específiques, requisits al món laboral i a l’administració, s’ha aconseguit enfortir molt el francès.
  De totes maneres, com planteja el professor Davidson, encara hi ha marge de millora i de difusió de la llengua francesa, en aquest cas. De fet, davant d’algunes persones que afirmen que: “tot el Canadà és bilingüe” ell recorda que hem de tenir en compte que, a la pràctica, ho és la regió del Quebec.
  És interessant, doncs, observar els diferents condicionants i característiques dels territoris a l’hora d’analitzar la situació i l’impacte de les mesures de promoció i enfortiment de la llengua. En aquest sentit, t’animem que busquis les semblances i diferències amb el cas del català. Les llengües minoritzades tenen el mateix estatus d’oficialitat a Espanya i al Quebec? i a les regions específiques on es parlen? Quins drets i deures tenen els parlants d’aquestes llengües? Pots trobar algunes de les respostes a aquestes preguntes en un article titulat “Models de política lingüística i els seus condicionaments sociolingüístics: aplicacions al cas de Catalunya”, del Dr. Xavier Vila.

  Esperem que gaudeixis força explorant aquesta qüestió. Moltes gràcies per la participació als nostres fòrums!

  Ares Llop

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.