Pregunta sobre el webinari de Thomas Harrington

Home Forums Fòrums dels seminaris d’emigració Pregunta sobre el webinari de Thomas Harrington

Tagged: ,

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #135617
  Lucía Galindo
  Participant

  Actualment, la relació entre els catalans i els valencians de vegades pot continuar sent tensa. S’ha comentat molt la sorprenent diferència que per a Thomas Harrington ja hi havia entre l’actitud dels catalans i la dels valencians als llocs d’immigració. Exactament, quins aspectes, vistos des de fora, són els més rellevants en aquesta diferència?

  #135619
  Dominic Keown
  Keymaster

  Recorde que Thomas solia comentar que li resultava curiós aquest parroquialisme que, en la seua experiència, separava valencians de catalans en les Amèriques. Es veu que hi havia ben poca comunicació entre els casals diferents en termes de la seua assistència social i educativa. Bàsicament, és el reflex del disseny inculcat a l’estat espanyol de mantenir separats els pobles que el componen. Crec que trobem la mateixa falta d’intimitat en l’emigració a Nord Amèrica entre irlandesos, escosesos i gal.lesos per la mateixa raó.

  #135633
  Montserrat Roser
  Participant

  La meva experiència a Buenos Aires també em diu el mateix. Em sembla que, com que els recursos eren molt magres, la gent tendia a protegir només als seus familiars i compatriotes més pròxims. D’aquesta manera, no hi havia un sentiment compartit de Països Catalans, sinó que cada unitat cultural anava pel seu compte. També hi havia una divisió econòmica molt clara entre els mateixos catalans: entre els que tenien botigues i empreses i els treballadors, de manera que, posem, existien dues entitats diferents: El Casal, com a seu social per a la gent amb influència, i el Montepío de Montserrat, per ajudar a les vídues i als malalts.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.